Yoga in Amersfoort

Kom je langs om kennis te maken met yoga in Amersfoort?

Yoga in Amersfoort volgen? Kom naar de Movement Club Amersfoort en kom tot rust tijdens een yogasessie. Of je nu een beginner of een expert bent, onze diverse yogalessen zijn geschikt voor iedereen die aan hun lichaam en geest wil werken. Pas de les aan op het niveau dat bij jou past en onze instructeurs zorgen ervoor dat je alles uit je yoga ervaring haalt. Meld je direct aan!

Yoga in Amersfoort: wat is yoga?

Maar wat is yoga precies? Yoga is een toegankelijke manier om je geest met je lichaam te verbinden. De combinatie van fysieke houdingen, meditatie en ademhalingsoefeningen helpen je bij het bevorderen van je flexibiliteit, balans, en mentale en fysieke kracht. Ook heeft yoga een ontspannende en stressverminderende werking. Beoefen je regelmatig yoga? Dan ervaar je sneller een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Het uiteindelijke doel is dan ook om een eenheid tussen je ziel, lichaam en geest te verwezenlijken.

 

Yoga is goed voor elk

Het beoefenen van yoga doet wonderen voor iedereen. Hoe vaak het nodig is om yoga te beoefenen om deze resultaten te ervaren, verschilt bij elk persoon. Zo hebben sommige mensen baat bij een dagelijkse yoga oefening, maar komt het ook zeker voor dat drie keer per week voldoende is om je lekkerder in je vel te laten voelen.

Om een samenvatting te maken van het fysieke en mentale effect van yoga, hebben we een lijst met voordelen opgesteld:

  • Verbetert de lichaamshouding, bloedcirculatie en zuurstofopname
  • Bevordert je flexibiliteit
  • Laat je beter slapen
  • Werkt bloeddrukverlagend en ontspannend
  • Geeft een energieboost
  • Versterkt je spieren en botten
 

Soorten yoga

Naast de vele voordelen, kent yoga ook tal van soorten yoga die je kunt beoefenen. Deze soorten hebben elk hun eigen eigenschappen. Ben je benieuwd wat deze soorten zijn? Easy flow yoga active is een aanrader is voor beginnende yogi’s. Hier ligt de nadruk op het versoepelen en versterken van je lichaam. Je leert jezelf aan om je ademhaling en lichaam te beheersen door een pose aan te houden.

Dan is er Yin yoga, wat je op de grond beoefent. Deze effectieve vorm richt zich op jhet verleggen van grenzen. Je ervaart door deze soort yoga meer flexibiliteit door vijf minuten of langer een pose aan te houden, maar het maakt je niet per se sterker. Wel raden wij Yin yoga aan wanneer je je wilt focussen op het verkennen van houdingen. Andere vormen van yoga die wij aanbieden, zijn: Easy flow yoga relax, Bali relax yoga, Modified ashtanga, Yin/yang yoga, Pilates, Mindfull yoga en Vinyasa yoga.

 

Movement Club in Amersfoort

Als high-end sportschool bieden we je graag het totaalpakket aan: fitness, wellness en lifestyle. Zo zijn wij meer dan een sportschool en kun je bij Movement Amersfoort ook terecht voor een heerlijke sauna, een frisse knipbeurt bij onze kapper of een gezonde shake om je lichaam een vitamine- en energieboost te geven. Liever een simpel kopje koffie? Ook dat is zeker mogelijk.

Bij Movement Club Amersfoort staat persoonlijke aandacht centraal. Onze personal trainers en instructeurs willen namelijk dat jij je persoonlijke doelstelling behaalt terwijl je op alle vlakken kunt rekenen op passende ondersteuning. Wij zijn namelijk niet voor niets uitgeroepen tot Beste sportclub van Nederland tijdens de Dutch Fitness Awards 2022.

 

Meld je aan voor yoga in Amersfoort

Hebben we je interesse gewekt voor yoga in Amersfoort? Meld je dan nu aan bij onze sportschool Movement Club Amersfoort en kom een proefles yoga volgen! Wil je meer weten over de yogalessen die wij aanbieden of heb je een andere vraag? Neem gerust contact op door je gegevens en bericht achter te laten in ons contactformulier of een e-mail te sturen naar info@movementamersfoort.nl.

Wij helpen je graag! 

Laat je verzoek of vraag achter en wij nemen spoedig contact met je op:

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Of neem direct contact op
Neem vandaag nog vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!

Damir Wijdenes (Mede-eigenaar Movement Gym)
+316 51 65 62 43